duminică, 9 octombrie 2011

Cupa

Câştigarea Cupei aduce mult prestigiu, iar pentru fani este la fel de importantă precum Campionatul. Cupa reprezintă şi o ocazie de a câştiga bani. Cei mai mulţi bani revin din vânzările de bilete, deci doar câteva tururi de Cupă pot fi o afacere bună dacă jucaţi într-o divizie inferioară. Nu toate echipele pot participa în Cupă. Numărul echipelor acceptate în Cupă variază între primele 128 şi primele 32768 cel mai bine clasate echipe, în funcţie de mărimea ligii. Spre exemplu, într-o ligă de 680 de echipe, 512 vor juca în Cupă. Într-o ligă cu 10920 de echipe, 8192 vor juca în Cupă.

Meciuri cupă

Cupa se joacă întotdeauna la mijlocul săptămânii, verifică detaliile ligii pentru data exactă. Prima rundă a cupei are loc înaintea primei etape din sezon. Oponentul îl vei afla cu o săptămână în avans, iar următorii după terminarea meciurilor din cupă. Echipa cu rangul cel mai mare va întâlni mereu echipa cu rangul cel mai mic, iar echipa cu rangul mai mare va juca mereu în deplasare (sau teren neutru în semifinale şi finală). Echipele sunt mai întâi ordonate în funcţie de divizia în care vor juca, iar apoi ordonate în cadrul acelei divizii după cum urmează:

1. Echipele active retrogradate
2. Echipele active care nu au retrogradat sau promovat
3. Echipele care au promovat normal
4. Echipele care au beneficiat de promovare suplimentară (înlocuind o echipă bot)
5. Echipele bot, dacă există locuri libere

Echipele din fiecare grupă de mai sus sunt ordonate în funcţie de rangul pe care l-au avut la sfârşitul ultimului sezon. Rangul rămâne acelaşi pe întreaga durată a Cupei.

Toate meciurile de cupă nedecise în timpul regulamentar ajung în prelungiri, unde soarta lor se poate decide prin gol de aur. Dacă nu se marchează, se trece la executarea loviturilor de departajare. Pentru mai multe informaţii, mergi la capitolul "Formaţia: Experienţă şi confuzie".

Venit cupă

Echipa gazdă primeşte 2/3 din încasări, iar echipa vizitatoare primeşte 1/3. În semifinale şi finală echipele primesc câte jumătate din venituri. În general fanii nu sunt foarte interesaţi de primele tururi ale Cupei, dar interesul lor va creşte odată cu numărul rundelor trecute. Este adevărat că fanii unei echipe dintr-o divizie inferioară vor dori să vadă un meci împotriva unei echipe dintr-o divizie superioară, dar reciproca nu e valabilă.

Cele mai bune echipe din cupă primesc şi bani. Câştigătorul cupei primeşte 16 000 000 Lei, finalistul 8 000 000 Lei, iar învinşii din semifinale 4 000 000 Lei. Învinşii din sferturi primesc 2 000 000 Lei iar învinşii din optimi 1 000 000 Lei. Nu există premiu pentru golgheterul cupei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

;